a n d ě l

V jeho vlasech zářilo slunce, s jeho tělem si pohrával jemný vánek a všude, kde se jeho nohy dotkly země, dral se ven nový život. Jeho krása nebyla z tohoto světa. Pohyboval se lehce a nenuceně, s klidem a s jiskřivou radostí.

Kamkoliv vstoupil, přinesl s sebou zvonivý smích a nezapomenutelnou melodii, která zněla v srdcích těch, kdo ho potkali, už navěky. V jeho očích zářily hvězdy všech galaxií a šuměla v nich nekonečná hloubka oceánů.

Jeho hlas zpíval moudrost všech věků a zněl jako líbezná hudba domova. I když působil křehce, nebyl slabý. Kráčel sebejistě a cesta se před ním otvírala sama. Nebylo možné mu jakkoliv vzdorovat. Jeho síla pronikala až do samé podstaty věcí a svět už pak nikdy nebyl takový, jako dřív.

Na řasách se mu třpytil hvězdný prach a jeho kůže voněla jako rozkvetlá louka na jaře. Díval se jasným křišťálovým zrakem a naslouchal celým srdcem. Nepotřeboval mnoho slov, ale když promluvil, všichni ho poslouchali.

Jeho přítomnost byla životodárná a měla v sobě nádech věčnosti. Dokázal utišit bouře, vyléčit hluboké rány a smířit i ty největší nepřátele. Při pohledu a něj se tajil dech. Zvířata přicházela blíž, pokládala mu hlavy do klína a těšila se z jeho přítomnosti. Lidé ho přes závoj své bolesti a trápení často ani neviděli. 

Setkat se s ním mohli jen ti, kdo ho poznali, otevřeli mu svá srdce a nechali ho vstoupit dovnitř. Přišel, protože si to přáli. Chtěli odvést do ráje. Položil jim ruku na rameno, díval se jim do očí, doprovázel je a zářil jim na cestu, dokud chtěli kráčet společně s ním. Vyslyšel všechna jejich přání a stal se tichým svědkem jejich života.

Byl přesně takový, jakého si ho vysnili, jen oni to nevěděli. Nevěřili na anděly. A tak časem chtěli, aby se změnil. Chtěli mu přistříhnout křídla, nevěnovali mu už tolik pozornosti a dali přednost svému trápení.

Pak mu poklesla křídla, z jeho očí se mu vytratil jas, jeho síla pohasla a už nemohl jít dál. Věděl, že přišel jeho čas. Naposledy se ohlédl a pak stejně tiše jako se kdysi objevil, zase odešel.

Andělé v pekle nežijí.

Pomohu vám vytvořit život, který budete milovat!

Odebírejte mé novinky a články

Nenechte se připravit o žádnou z informací a novinek, které na svém blogu publikuji. Klikněte na tlačítko níže, vyplňte svůj e-mail a jakmile budu mít něco nového, dozvíte se o tom jako první.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů.